MS

MS ‘te Kök Hücre Tedavisi

Kök hücre tedavisi birkaç yıldır manşetlerde bulunurken, MSCT adı verilen farklı bir kök hücre terapisi yeni bir uluslararası denemede test edildi.

Imperial College London ‘dan araştırmacılar, dünyanın dört bir yanından meslektaşları ile , mezenkimal kök hücre tedavisi anlamına gelen MSCT‘nin denemesini yaptılar.

MSCT nedir?

Hem HSCT (bilinen kök hücre tedavisi) hem de MSCT kök hücreler kullansa da, benzerlikleri yoktur. HSCT, bağışıklık sisteminizi silmek için kemoterapi, daha sonra yenisini büyütmek için de kan kök hücrelerini kullanır. MSCT, kemik iliğinden gelen farklı bir kök hücre ( mezenkimal kök hücre ) kullanır. Bu kök hücreler yeni sinirlere veya miyelin hücrelerine dönüşemez, ancak mevcut beyin hücrelerinize yardımcı olabilecek kimyasallar salgıladıklarını düşünülmektedir.

Araştırmacılar, MSCT’nin sinirleri hasardan koruma ve miyelin onarımını teşvik etme potansiyelini araştırmaktadır. Bu araştırmalar birkaç pilot çalışmada umut verici bazı erken sonuçlar ve sadece küçük yan etkiler göstermiştir.

Çalışma, aktif MS için mezenkimal hücreleri kullanma konusunda yapılan en büyük çalışmadır.

İlk sonuçlarda çalışmanın bazı insanlarında tedavi ile olumlu bir sonuca varıldığı ama bazılarında ise olumlu bir gelişme olmadığı görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Send this to a friend